marți, 17 februarie 2009

Salata colorata cu trei feluri de orez


Folosim 50 g de orez integral fiert, 50 g orez alb cu bob ascuțit - fiert, 30 g de ceasca orez salbatic, 1 - 2 ardei grasi- rosu si galben sau verde (poate fi inlocuit cu rosii) , o cana de boabe de porumb fierte (din conserva sau congelate), 2 cepe roșii si albe - daca e sezon, e mai bunăa ceapa verde.
Mod de preparare:
Fierbem fiecare fel de orez separat, cu grija de a ramane bobul intreg. Daca se fierbe prea mult, nu e bine; mai sigur obtinem un orez bun daca, dupa ce e fiert pe jumatate, il dam deoparte si il lasam acoperit, eventual cu un prosop peste capacul cratitei, pana se raceste. Clatim orezul cu apa rece si-l lasam sa se scurga în strecuroatoare. Adaugam legumele taiate cuburi, porumbul, ceapa taiata pestisori si clatita cu apa rece, sare și sos vinegreta - cu mustar sau cu verdeata, cum doriti. Se prepara cu câteva ore inainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu