marți, 3 martie 2009

Mingi din brînză

Ingrediente:
300 g brînză de vaca, 50 g unt, 50 g ceapă verde, 100 g morcov ras, mărar sau pătrunjel, chimen, susan sau nuci.
Mod de preparare:
Se freacă bine brânza cu untul şi cu sare, se adaugă ceaopa şi o parte se amestecă cu ă+elina, o parte cu morcovul, ambele trecut prin răzătoarea mică. Din aceset paste se modelează mic chifteluţie, care se trec apoi prin marar tocat, astfel încât să fie bine acoperite. Altele se trec prin morcov ras amestecat cu boia, altele prin pătrunjel, altele prin chimen, susan sau nuci tocate. Se aşează pe frunze de salată verde, alternând culorile şi ornând după sezon cu ridichi de lună, ardei gras, roşii etc. Obţineţi astfel un aperitiv delicios şi aspectuos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu