
Este supa mea preferata, pe timpul verii, dar o mai fac si iarna, cu suc conservat.
Sunt multe retete de supa de rosii; am citit, pe internet, retete de supe cu rosii gratinate, calite, cu ghimbir, cu diverse condimente.
Si reteta mea e condimentata si aromata si, cred eu, originala, pentru ca am adaugat un element nou - ardeii copti.

Se calesc foarte usor, ceapa tocata fin si radacinoasele rase pe razatoarea mica - daca vrei sa fie supa mai fina. Se pune si orezul, apa si se lasa sa fiarba. Toate rosiile se fac suc, care se adauga peste legumele fierte si se mai fierb impreuna. Tot acum se pun cateii de usturoi feliati, enibaharul, sarea. Ardeii se coc, se curata de coaja si se taie fisii subtiri, apoi se adauga si ei in supa. Inainte de utimul clocot, se pune si restul condimentelor si ramurile de cimbru si busuioc. La final, se pune verdeata (sa predomine telina).

Se drege gustul cu sare si zahar.
pAK kARAMU VISIT YOUERSA
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog!Este frumos si delicios!Tine-o tot asa!Te astept in vizita pe blogul meu!
RăspundețiȘtergereMersi, va mai astept..
RăspundețiȘtergere