marți, 19 mai 2009

Tarte "flori" cu ceapa verde si branza



Sunt tare aspectuoase si se fac usor, asa cum se vede in filmulet. Le putem umple cu ciuperci, sunca, diverse legume amestecate cu sos alb si branza etc.

Iata o reteta cu ceapa:
INGREDIENTE: aluat de foitaj, o bucata de branza Gruyère sau de care aveti, 4 cepe verzi taiate mare, un ardei rosu, 1 ou, 4 linguri cu smantana.
Aprindem focul la cuptor, ca sa aiba timp sa se incinga. Taiem aluatul in patrate mari si-l asezam in forme rotunde unse cu putin ulei. Punem branza, apoi ceapa, ardei cuburi apoi turnam si  oul amestecat cu smantana. Presaram deasupra putina branza rasa. 
Le mai putem umple cu diverse amestecuri - ca la budinci sarate sau pizza.

5 comentarii:

  1. Arata foarte bine tartele ! Am sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. delicate ,ingenioase...cred ca si eu le voi ...memora!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut undeva pe net tarte la fel, dar coapte fara a fi umplute. Apoi se umplu cu fructe si frisca. Mi s-a parut interesanat si aceasta varianta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti dreptate, fetelor, Merita facute si nici nu e greu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria o sa le fac si eu .. sunt delicioase.
    Am m-ai facut si eu la fel, doar ca nu m-am gandit sa adaug si sos, asta lipsea :)

    RăspundețiȘtergere