joi, 2 iulie 2009

Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoare punem 3 linguri de ulei si una de unt, iar cand s-au topit adaugam cartofii. Dupa cateva minute, turnam un sos preparat dintr- o cana de smantana in care am omogenizat o lingura rasa de faina si apoi am subtiat cu apa ( circa jumatate de cana). Turnam acest sos peste cartofi, amestecam si ii lasam sa fiarba la foc mic, vreo 10 minute. Presaram marar verde tocat, amestecam din nou si stingem focul.

Sunt deliciosi si nu au nevoie de alt condiment.  

Un comentariu:

  1. Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
    Olivia
    http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

    RăspundețiȘtergere