duminică, 7 martie 2010

Burgeri din cartofi si porumb



Ingrediente:
400g cartofi (3-4), o lingurita de malai si o lingurita de faina, 1 ceapa tocata, 1 ardei gras tocat, 3 linguri porumb congelat sau conservat, ardei iuti, 2 morcovi taiati in cuburi mici, 1 linguriţă pastă de usturoi, chimion pisat, oregano, o ceasca de fasole fiarta, fulgi de porumb, sare si piper, cimbru praf sau verdeata-dupa preferinte, ulei.
Fierbem separat fasolea, cartofii, morcovii, porumbul.
Facem cartofii piure; calim ceapa si apoi adauga, putin ardei iute şi ardeiul gras sau gogosarul si ii lasam să prăjeasca uşor. 
Punem chimen, sare şi piper negru, pasta de usturoi, mai gatim timp de cinci minute. 
Scurgem morcovii si ii stergem într-un prosop curat; la fel uscam si porumbul fiert sau din conservă. Zdrobim un pic fasolea si o amestecam cu ceapa, cu cartofii, la sfarsit cu porumbul si morcovii, cu grija, sa nu-i sfaramam. 
Separat sfaramam fulgii de porumb.
Din pasta preparata mai inainte formam burgerii; mai usor se fac daca umplem cu pasta un inel de gatit ( o forma pentru gogosi sau altceva), pentru ca astfel putem presa bine amestecul, ii putem da o forma, fara a se dispersa apoi. Acoperim burgerii cu fulgi de porumb zdrobiti, pe o parte si pe alta.
II prajim usor, pe ambele parti, pana se fac aurii
Ii servim cu salate sau sosuri - ketchup, sos de ardei iute, maioneza. 

5 comentarii:

  1. Pe aripi de primavara
    8 Martie lin coboara
    Si in a lui privire
    Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!!! Tb. prestat numaidecat!

    Te asteapta cateva premii pe blogul meu!
    O primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Miha, ma bucur pentru premii; multumesc. O primavara cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai buna de post.

    RăspundețiȘtergere
  5. Just me, iti doresc primavara vesnica.

    RăspundețiȘtergere