duminică, 9 mai 2010

Supa de zarzavat cu sos de rosii si galuste

Este o supa foarte gustoasa si se face usor.
Mai intai facem supa de zarzavat din 2 cepe tocate, radacinoase rase ( 2 morcovi, un pastarnac, 2 patrunjei, o telina (sau jumatate, daca e mare) si se pun la fiert cu 2 litri de apa si putin ulei. Daca avem si dorim mai putem pune si alte legume, cum ar fi praz, dovlecei, ardei. Cand sunt fierte adaugam 1 l de sos de rosii subtire sau 1/2 litru de sos de rosii gros si 2 linguri de sos de googsari.  Potrivim de sare si condimentam cu un catel de usturoi, cateva boabe de piper si de enibahar, cimbru, frunze de telina, putin zahar. 

Facem galuste din 2 oua, o lingura cu ulei , putina sare, 7-10 linguri cu gris ( depinde cat de mare e lingura si cat de mari sunt ouale ) si un pic de bicarbonat de sodiu ( cat 2 boabe de piper). Galustele vor creste mult.Cand punem galustele in supa, cu lingura, avem grija sa nu clocoteasca ( adaugam inaninte o cescuta de apa rece) si sa fie pe foc potricvit. Punem capacul si dupa vreo 3 minute turnam usor o cana cu apa rece in supa, si galustele se vor umfla mai mult. Le lasam acoperite, la foc mic, piana cand sunt gata. Presaram verdeata. 

Este aromata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu