duminică, 13 iunie 2010

Orez prajit cu mazare si ou

100g mazare proaspata sau congelata
2 ouă
o lingura de ulei de susan
2 linguri de ulei de arahide
300g orez cu bob lung, fiert
sare
piper negru proaspăt măcinat
o ceapă verde - partea alba
Fierbem mazărea în apă clocotită, aproximativ 5 minute.
Se încălzeşte un wok până când este foarte cald. Adaugam ulei si atunci când aceasta este aproape la punctul de fumegare, se adaugă orezul fiert şi se amestecă timp de aproximativ 3 minute.
Adaugam mazărea, sarea şi piperul şi se prăjeşte totul timp de 5 minute la foc mare.
Se amestecă ouăle şi ulei de susan intr-un bol mic si se amesteca inca un minut.
Punem si ceapa si gatim inca 2 minute, până când ouăle s-au coagulat.
Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei - ca salata.

2 comentarii: