Este ușor de făcut și uimitor de gustoasă și plina de vitamine.
O metodă rapidă de făcut ciorba:
treci prin razatoarea mare 1-2 cepe, pe care le calesti numai atât cat sa se evapore sucul; adaugi o cana cu apa si lasi sa clocoteasca;
- mai treci prin razatoare 2 morcovi frumoși, 2 patrunjei si/sau pastârnac, o bucata marisoara de telina - vei obtine un castron de legume rase, pe care le adaugăm peste ceapa si le lasăm sa fiarba;
- mai adaugăm apa, cât considerăm ca trebuie.
Dupa ce vreo 10 minute adaugăm si 1-2 sfecle rosii rase tot prin razatoarea mare - o farfurie cu vârf.
O sfeclă roșie mai mica ( sau o bucata ) o trecem prin razatoarea mica si o pastrăm pentru a o adauga la final;
Dupa ce au fiert radacinoasele - dar nu foarte mult, pot sa fie un pic mai tari - pentru a pastra vitaminele, adaugăm o cescuta mica de orez, zarzavat de ciorba conservat sau legume proaspete ( rosii, ardei, verdeata). La final pui 1-2 cani de borș clocotit, o ramura de cimbru, leustean si sfecla pastrata.
Va avea o culoare intensa rosie.
Cine vrea, poate pune cubulete de cartofi.
Eu nu am pus, pentru ca a rezultat o ciorba deasa; daca treci radacinoasele printr-o razatoare speciala care le taie ca pe taietei, va fi mai bine. Eu am o razatoare care taie legumele mai lungi ( nu chiar ca taieteii). Cine vrea, o serveste cu smantana sau o poate acri cu bors combinat cu iaurt.
Etichete
Retete vegetariene
(117)
Retete de post
(112)
Retete ovo-lacto-vegetariane
(109)
Mancare
(83)
Retete de slabit
(64)
Salate
(49)
Vegan
(46)
Gustari
(32)
X - Cartofi
(28)
X - Ciuperci
(28)
Deserturi
(23)
X - Oua
(21)
X - Branza
(19)
X - Rosii
(19)
x - Legume diverse
(19)
Supe/ciorbe
(18)
X- Vinete
(18)
Garnituri
(17)
hrana vie
(17)
X - Ardei
(16)
X - Dovlecei
(16)
x - Orez
(16)
X - Varza
(13)
Patiserie
(12)
X - Morcovi
(12)
X - Conopida
(11)
X - Soia
(11)
X - Sfecla rosie
(10)
Sosuri
(8)
X - Mere
(8)
X - Spanac
(8)
X - Fasole verde
(7)
X - Mazare
(7)
X - Telina
(7)
X - Fasole boabe
(6)
X - Paste fainoase
(6)
Sfaturi/Informații
(5)
X - Iaurt
(5)
X - Naut
(5)
X - Smantana
(5)
Condimente
(4)
X - Linte
(4)
X - Brocoli
(3)
X - Fructe
(3)
X - Gulii
(3)
X - Inlocuitori de ouă
(3)
X - Malai
(3)
Conserve
(2)
Decoratiuni
(2)
Kefir
(2)
Preparate lactate de casa
(2)
Seitan
(2)
Soia
(2)
X - Banane
(2)
X - Bulgur
(2)
X - Ceapa
(2)
X - Dovleac
(2)
X - Grâu
(2)
X - Paine
(2)
X - Porumb
(2)
X - Păpădie
(2)
X - Tofu
(2)
x - loboda
(2)
Făina
(1)
Lămâi
(1)
Video
(1)
X - Castraveti
(1)
X - Căpșune
(1)
X - Făină
(1)
X - Griș
(1)
X - Hrean
(1)
X - Năut
(1)
X - Patrunjel
(1)
X - Praz
(1)
X - Prune
(1)
X - Ridichi
(1)
X - Salată verde
(1)
X - Semințe de in
(1)
X - Smochine
(1)
X - Tărâțe
(1)
X - Usturoi
(1)
miercuri, 14 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu