marți, 19 aprilie 2011

Aperitive cu ciuperci (eclere)

Se fac eclere sau choux-uri după reţeta preferată sau din 125 ml apa, 2 linguri cu unt, 175 g faina, 4 oua;

Apa cu sare si untul se pun la fiert. Cind clocotesc, se pune faina toata odata si se amesteca, se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale pe rind, amestecind dupa fiecare. Se pun gramajoare in tava si se coc. Nu se deschide cuptorul în primele 10 minute, apoi se dă focul ceva mai mic; la final, le mai lăsăm să se usuce in cuptor, cu uşa deschisă, ca la bezele. În acest fel, nu se vor lăsa.

Umplutura:

1 ceapa rasa, 250 g ciuperci, marar, patrunjel, sare, 1-2 oua

se caleste ceapa tocata marunt şi ciupercile, condimentate. La sfirsit se pun ouale. Se lasa sa se raceasca compozitia si se umplu eclerele.Deasupra radem caşcaval.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu