sâmbătă, 18 iunie 2011

Omleta

Cine nu știe să facă?!!!!

E ușor, știe oricine. Dar o trec la catastif, pentru că vreau să adun cât mai multe rețete ovo-lacto -vegetariene, să realizez o colecție din care să mă pot orienta foarte repede asupra menu-lui unei zile.

Iată o rețetă simplă:

4 ouă, 4 linguri de lapte, sare, piper, unt amestecat cu ulei. 

Batem ouăle un pic, să prindă ceva volum, punem laptele, sarea, piper, verdeață. Încingem tigaia, punem în ea puțin ulei și apoi untul (numai cu unt, fumegă), apoi turnăm ouăle. Tigaia va fi încinsă, dar vom da apoi focul mic. După ce s-a rumenit ușor, cu o paletă o întoarcem pe partea cealaltă. După ce se rumenește tot puțin - altfel se usucă prea tare. O scoatem pe o farfurie întinsă și o rulăm. Se presară pătrunjel, cașcaval etc. 

Se poate mânca unsă cu sos de roșii, cu sos de ciuperci etc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu