miercuri, 18 ianuarie 2012

Budincă de mere și griș

Ingrediente.
125 g griș, 1 l lapte, 8 linguri cu zahăr, sare, 2 linguri cu unt, lămâie, 1/2 kg mere, scorțișoară, 2 gălbenușuri, 2 linguri de făină.

 Se prăjește grișul cu untul, se stinge cu 500 ml lapte îndulcit cu 4-5 linguri de zahăr, punem sare și coajă de lămâie.

Merele tăiate felii se stropesc cu zeamă de lămâie, cu zahăr.
Gălbenușurile se freacă cu făină și  2-3 linguri cu zahăr, se subțiază cu laptele și se fierb.
Se pune grișul in formă, se acoperă cu mere, se toarnă sosul din lapte și ou și se dă la cuptor.

Un comentariu:

  1. Excelenta reteta!Ideala pentru copii care incep sa faca tot felul de nazuri:)In plus fetita mea este anti carne si mezeluri(nu ma supar) dar tot timpul sant in cautare de retete mai diversificate.Mersi pt. reteta:) Pupici:x

    RăspundețiȘtergere