marți, 24 aprilie 2012

Seitan


Ingrediente
1 3 / 4 cesti pulbere pură de gluten
1 / 4 pahar făină de năut
2 linguri fulgi de drojdie de bere nutritivă
1 linguriţă praf de ceapă
 pulbere 2 linguriţă de usturoi
 piper negru macinat
1 1 / 2 pahare de apă rece, în amestec cu vegeta
1 / 2 cană cu apă fierbinte, amestecată cu extract de drojdie
2 lingurite ketchup
2 lingurițe de sos de soia
2 lingurite sos (opţional)

Supa:
5 căni de apă
3 / 4 ceasca sos de soia
1 / 2 ceaşcă cu cepe tocate
2 linguriţe salvie
1 1 / 2 linguriţe  rozmarin si cimbru

Pentru a face amestecul de gluten, se amestecă ingredientele uscate împreună, într-un castron mare. Într-un castron mai mic, se pun  împreună ingrediente lichide. Turnaţi ingredientele lichide în ingredientele uscate şi  amestecați bine până când se formează o minge.
Pentru a face chiftele, împărţiţi amestecul nefiert de gluten în 12 bucăţi şi aplatizeaza-le cu mâinile sau cu făcălețul. Pentru bucăţi, tăiați=le în bucăţi de mărimea dorită.
Se pune într-o  farfurie şi se acoperă cu supă de gătit. Se coace la 180C/350F - 30 de minute, apoi la 150C/300F - 30 de minute. Se răceşte şi se păstrează în supă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu