Etichete
Retete vegetariene
(117)
Retete de post
(112)
Retete ovo-lacto-vegetariane
(109)
Mancare
(83)
Retete de slabit
(64)
Salate
(49)
Vegan
(46)
Gustari
(32)
X - Cartofi
(28)
X - Ciuperci
(28)
Deserturi
(23)
X - Oua
(21)
X - Branza
(19)
X - Rosii
(19)
x - Legume diverse
(19)
Supe/ciorbe
(18)
X- Vinete
(18)
Garnituri
(17)
hrana vie
(17)
X - Ardei
(16)
X - Dovlecei
(16)
x - Orez
(16)
X - Varza
(13)
Patiserie
(12)
X - Morcovi
(12)
X - Conopida
(11)
X - Soia
(11)
X - Sfecla rosie
(10)
Sosuri
(8)
X - Mere
(8)
X - Spanac
(8)
X - Fasole verde
(7)
X - Mazare
(7)
X - Telina
(7)
X - Fasole boabe
(6)
X - Paste fainoase
(6)
Sfaturi/Informații
(5)
X - Iaurt
(5)
X - Naut
(5)
X - Smantana
(5)
Condimente
(4)
X - Linte
(4)
X - Brocoli
(3)
X - Fructe
(3)
X - Gulii
(3)
X - Inlocuitori de ouă
(3)
X - Malai
(3)
Conserve
(2)
Decoratiuni
(2)
Kefir
(2)
Preparate lactate de casa
(2)
Seitan
(2)
Soia
(2)
X - Banane
(2)
X - Bulgur
(2)
X - Ceapa
(2)
X - Dovleac
(2)
X - Grâu
(2)
X - Paine
(2)
X - Porumb
(2)
X - Păpădie
(2)
X - Tofu
(2)
x - loboda
(2)
Făina
(1)
Lămâi
(1)
Video
(1)
X - Castraveti
(1)
X - Căpșune
(1)
X - Făină
(1)
X - Griș
(1)
X - Hrean
(1)
X - Năut
(1)
X - Patrunjel
(1)
X - Praz
(1)
X - Prune
(1)
X - Ridichi
(1)
X - Salată verde
(1)
X - Semințe de in
(1)
X - Smochine
(1)
X - Tărâțe
(1)
X - Usturoi
(1)
marți, 24 aprilie 2012
Seitan
Ingrediente
1 3 / 4 cesti pulbere pură de gluten
1 / 4 pahar făină de năut
2 linguri fulgi de drojdie de bere nutritivă
1 linguriţă praf de ceapă
pulbere 2 linguriţă de usturoi
piper negru macinat
1 1 / 2 pahare de apă rece, în amestec cu vegeta
1 / 2 cană cu apă fierbinte, amestecată cu extract de drojdie
2 lingurite ketchup
2 lingurițe de sos de soia
2 lingurite sos (opţional)
Supa:
5 căni de apă
3 / 4 ceasca sos de soia
1 / 2 ceaşcă cu cepe tocate
2 linguriţe salvie
1 1 / 2 linguriţe rozmarin si cimbru
Pentru a face amestecul de gluten, se amestecă ingredientele uscate împreună, într-un castron mare. Într-un castron mai mic, se pun împreună ingrediente lichide. Turnaţi ingredientele lichide în ingredientele uscate şi amestecați bine până când se formează o minge.
Pentru a face chiftele, împărţiţi amestecul nefiert de gluten în 12 bucăţi şi aplatizeaza-le cu mâinile sau cu făcălețul. Pentru bucăţi, tăiați=le în bucăţi de mărimea dorită.
Se pune într-o farfurie şi se acoperă cu supă de gătit. Se coace la 180C/350F - 30 de minute, apoi la 150C/300F - 30 de minute. Se răceşte şi se păstrează în supă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu