duminică, 26 aprilie 2015

Lapte din soia - reţeta pt. 2 litri

- reteta trimisa de un cititor

O cana cu soia se pune la inmuiat timp de 12-15 ore si acestea isi vor dubla volumul.
Se schimba apa de cateva ori. Apoi boabele de soia se trec prin maşina de tocat sau prin blender, ca să rezulte o pasta omogena.
Peste piure se pun 2 litri de apa rece si se amestecă.
Se lasa deoparte 30 de minute, apoi se strecoară.
Lichidul obţinut se fierbe la foc mic 30-40 de minute, se amesteca ca sa nu se prindă de vas. Se spumuieşte mereu.
Dupa ce se ia de pe foc, se pot adauga arome, vanilie, cacao sau ce indulcitori doriţi, .
Laptele de soia se poate folosi apoi si la budinci, prajituri etc.
Din pulpa rămasă se pot face multe feluri, ca si cum ar fi carne tocată  - supe, paste, creme, sarmale, drob etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu