joi, 5 martie 2009

Chiftele vegetariene cu sos in stil indian


Ingrediente: o ceapa, 2 morcovi (rasi), o ceasca faina de hrişcă, 1 / 2 cana fasole boabe marunta (fiarta) si condimente (1 / 2 lingurita pulbere de ghimbir, 1 / 2 lingurita chimen pisat, o lingurita de coriandru boabe pisat, un pic de curcuma, curry sau guram masala - dupa gust, sare si piper.
Pentru sos: o rosie, o ceapa, un praz, o bucatica de telina sau un cartof, curcumă, Chilli Pulbere, Cardamon, 2 cuişoare, seminte de fenicul, seminte de coriandru, un ghimbir proaspat, 2 catei de usturoi.
In tigaia infierbinata puneti sa se incinga condimente (cardamon, seminţe de fenicul, coriandru, chimion, seminţe de muştar etc.)pentru un minut sau două, fara a se arde seminţele. Apoi pun le puneti intr-un mojar si le pisati.
În aceeaşi tigaie caliti ceapă tocata, adăugaţi ghimbir, chimion pisat, Garam Masala si mai caliti un pic. Dati deoparte,puneti fasolea zdrobita cu pisatorul de piure (nu pasta foarte fina, adica sa nu fie data prin masina, sa ramana si bucati mai mari), sare şi piper dupa gust, morcovi rasi prin razatoarea mare si scursi de suc, o lingura de faina de hrişcă. Sa fie amestecul destul de consistent pentru a modela bile (mari si sferice, nu plate) pe care le prajiti in ulei, pe ambele parti.
Caliti si cealalta ceapa cu prazul şi roşiile tocate, mai puneti curcumă şi chilli pulbere si condimentele pisate mai inainte in mojar.
Adaugati usturoiul pisat, un ghimbir ras si apa; cand clocoteste puneti telina si sarea si lasati sa fiarba 30 de minute.
Nu pasati sosul, dar acesta va fi usor ingrosat, de la ghimbir si altele.
Cand serviti, puneti in farfurii 3 chitele si turnati un polonic de sos. Presarati patrunjel verde.

Un comentariu:

  1. abia astept sa prepar chiftelele astea.imi lipseste cardamonul si ghimbirul,altfel acum ma duceam la bucatarie.mmmm!

    RăspundețiȘtergere