marți, 17 martie 2009

Drob cu ciuperci

Am facut drobul in tava lata de la aragaz, ca sa se coaca mai repede. Am folosit urmatoarele produse: 1 kg de ciuperci (de orice fel), 2-3 cepe, 6 oua, 2 felii de paine, o ceasca cu lapte, o legatura cu patrunjel, o cescuta cu ulei, 3 linguri de faina, piper negru, 2 catei de usturoi.
Ceapa se caleste putin cu usturoiul, iar ciupercile se fierb si se scurg. Dupa ce se races, se trec prin masina de tocat. Se adauga felile de paine muiate in lapte, stoarse si sfaramate cu furculita, sare, piper, 5 oua. Se amesteca bine, se adauga faina alba - 2-4 linguri, depinde de consistenta - si patrunjel verde tocat ( mai multisor).
Se intinde int tava de aragaz unsa cu ulei. Oul care a ramas se bate atat cat sa se omogenizeze galbenusul cu albusul si apoi se toarna (se intinde) peste drob, pentru a-i da o fata frunmoasa. Uneori, eu amestec acest ou cu boia de ardei dulce, ca sa fie drobul mai aspectuos. Tot asa, in loc de boia putem pune marar tocat sau susan.

3 comentarii:

  1. "Si daca n-ai citit bine, afla ca pe acest site sunt nu numai retete vegan, ci si vegetariene sau cu peste - asa cum am precizat foarte clar de la inceput. Am exclus doar carnea. "

    Adicatelea pestele nu e carne?!?? Cica ai exclus numai carnea, dar ai retete cu peste.... Interesant...Ma deranjeaza modalitatea de comunicare a celui care are un limbaj eufemistic dar sa ma iere Dumnezeu: PESTELE E CARNE!!!!!! RETETE CU PESTE/PUI ETC NU AU CE CAUTA PE UN SITE VEGAN/VEGETARIAN!!!!! GANDITI OAMENI BUNI! Asta e similar cu ce patesc cand ma duc la restaurant si intreb daca au retete vegetariene si imi recomanda hoamri sau fructe de mare pe principiul ca SUNT VEGETARIENE, CA NU SUNT CARNE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. A, reteta de drob de ciuperci e o minunatie!!! Felicitari! Abia astept sa pap! :)

    RăspundețiȘtergere