vineri, 26 iunie 2009

Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

INGREDIENTE

2 vinete de marime medie (circa 500 g), tăiate în cuburi
1 varză medie, taiata fideluta (circa 1 kg)
2 ardei grasi, tocat (250 g)
1 ardei iute feliute, curățat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
4 pătlagele verzi - 450 g, tocate
4 morcovi rași lung - 450 g)
1 manunchi de petioli de ţelină
1 capatană de usturoi fin tocat
1 cană cu mentă proaspătă tocată
1 cană cu pătrunjel proaspăt tocat
4 linguri de sare
300 ml oţet de vin
Incepem cu vânata, care se va taia felii, se presara cu sare si se va lasa la scurs, punand pe aceasta o greutate. Se lasă aproximativ 20 de minute, apoi se clatesc cu apa rece; se storc usor.
Într-un castron mare amesteca, se pun toate legumele şi plantele aromatice. Se adaugă sare şi se amestecă bine cu mâinile. Dam deoparte vreo 20 de minute.
Pregatim un borcan de 2 l, sterilizat prin fierbere în apă şi uscat bine.
Umplem borcanul cu legumele stoarse usor, apoi turnam oţet cât sa fie acoperite legumele. Legam borcanul cu celofan; se păstrează într-un loc rece si se consuma dupa o săptămână.

3 comentarii:

  1. Buna!
    Ce-mi place salata asta...o voi face si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicoleta, am gasit-o pe un site asiatic si mi-a placut si mie.

    RăspundețiȘtergere