sâmbătă, 21 august 2010

Vinete în sos de iaurt

O rețetă mai deosebită.

Ingrediente: 

2 vinete de mărime medie; 4 linguri cu ulei, o ceapă, chimen, chilli sau boia, sare, o cană iaurt natural, frunze de mentă.

Folosim vinete coapte, ca la salata de vinete clasică. 

Calim ceapa tocată in ulei, 1-2 minute, împreună cu chimenul. Adăugăm pudra de chilli, sarea, iaurtul și mentă tocată și omogenizăm repede. 

Punem și vinetele scurse și tocate și le sotăm cam  5-7 minute, până ce scade lichidul.

Punem pe un platou și ornăm cu fruze de mentă. 

Este o rețetă indiană.

3 comentarii:

  1. Îmi place vânătă. Nu am stiut reteta, dar are foarte bună imagine Felicitări şi pupici!

    (Me gusta la berenjena.
    No conocía la receta pero tiene muy buena imagen
    Felicidades y besitos!!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, mi s-a părut interesantă, dar incă nu am făcut-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam ca vanata merge condimentata cu menta...O sa incerc si eu...

    RăspundețiȘtergere