luni, 16 mai 2011

Coșulete de mămăligă cu smochine, vinete și legume

Este o rețetă africană. 
Ingrediente:
1 cană de porumb 
2 căni cu lapte de soia 
8 smochine, tăiate cuburi 
8 nuci zdrobite
1 ceapă tocată 
2 căţei de usturoi, zdrobiți 
1 vânătă, cuburi 
4 frunze de spanac, tocate grosier
1 cană de fasole păstăi, tăiate în bucăţi mici 
1 dovlecel, cuburi 
4 tomate, cuburi 
Ulei de măsline extravirgin

Din mălai și lapte de soia facem o mămăligă. Se adaugă nuci şi smochine și punem mămăliga în forme mici de sufleu. 

Într-un wok bine încălzit se adaugă aproximativ 2 linguri de ulei de măsline, apoi ceapă si usturoi, după ce se pătrunde un pic punem vinetele, în prealabil scurse de zeama anară, fasolea , dovleceii, apoi spre final punem și roşiile şi spanacul. Umplem cu această compoziție bolurile cu mămăligă și le dăm la cuptor.

Rețeta se poate face și cu smochine mai puține, dacă nu vrem să fie prea dulce. Combinate cu vinete în special, smochinele dau un gust bun.

Se pot găsi multe variante la această rețetă, inclusiv, după caz, adăugarea de cașacaval ras deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu