miercuri, 11 mai 2011

Salată de morcovi tunisiană

 Ingrediente:
1 kg morcov 
3 linguri de ulei de măsline 
2 lingurite de chimen  
1 / 4 linguriţă de piper  
1 / 2 pahar de apă 
3 linguri de oţet de vin alb 
1 / 3 cana de ceapă verde
Fierbem morcovii într-o cratiţă, la foc  mediu, în apă sărată, aproximativ 8 minute. 
Apoi îi scurgem bine. 
Amestecăm uleiul cu chimen şi piper, la foc mediu, aproximativ 30 de secunde. 
Adaugăm morcovii, apoi 1 / 2 pahar de apă şi oţet. Fierbem la foc mediu, până când lichidul este absorbit, amestecand de multe ori, aproximativ 5 minute. Mai punem sare şi piper. 
Îi lăsăm să se răcească, amestecăm cu ceapă sau pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu