Călim ușor 2 cepe și apoi 2 morcovi, în ulei și apă.
Mai punem țelină și/sau pătrunjel, și după ce s-au fiert pe jumătate punem și cartofii tăiați cuburi.
Mai adăugăm apă încălzită, cât e nevoie.
Când sunt cartofii fierți pe jumătate, punem un dovlecel feliat și două roșii.
Le lăsăm să fiarbă, punem sare și pregătim turnăței, din 1-2 ouă, cu puțină sare și făină; să fie subțire, ca la clătite. Lăsăm să curgă această compoziție, în fir subțire, în oala cu ciorbă.
După vreo 5 minute, punem 1-2 căni cu borș de casă, fiert înainte împreună cu o ramură de cimbru,
adăugăm mărar și leuștean.
Servim cu puțină smântână, dar e foarte bun și fără.
Se mai poate pune și fasole verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu