luni, 8 august 2011

Borș de vară cu turnăței


Călim ușor 2 cepe și apoi 2 morcovi, în ulei și apă.


Mai punem țelină și/sau pătrunjel, și după ce s-au fiert pe jumătate punem și cartofii tăiați cuburi.

Mai adăugăm apă încălzită, cât e nevoie.
Când sunt cartofii fierți pe jumătate, punem un dovlecel feliat și două roșii.


Le lăsăm să fiarbă, punem sare și pregătim turnăței, din 1-2 ouă, cu puțină sare și făină; să fie subțire, ca la clătite. Lăsăm să curgă această compoziție, în fir subțire, în oala cu ciorbă.

După vreo 5 minute, punem 1-2 căni cu borș de casă, fiert înainte împreună cu o ramură de cimbru,
adăugăm mărar și leuștean.

Servim cu puțină smântână, dar e foarte bun și fără.

Se mai poate pune și fasole verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu