miercuri, 28 septembrie 2011

Supă de porumb - vegan

Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapa mica, tocata
1 telina mica, tocată
1 morcov mare, tocat
1 căţel de usturoi, tocat
2 cuburi de supă de legume
2 cesti de porumb fiert (conservat)
2 cani de lapte de soia
1 lingură făină
patrunjel uscat
praf de usturoi
sare
piper

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare ,la foc mediu. Se pune ceapa si telina și se călesc ușor. Se adaugă morcovi şi usturoi, se ține până se aurește ușor usturoiul.
Între timp, punem apa la fiert - cam 2 l. Se amestecă cubul şi se reduce focul la mediu. Când cuburile s-au dizolvat, adăugaţi porumb şi legumele din tigaie. Se fierb până când legumele sunt fragede. Se adaugă apă, dacă mai este necesar. Se reduce focul la mic şi se toarnă o cana de lapte de soia, apoi se amestecă încă o cana de lapte de soia, amestecată cu făină. Se pune patrunjel, praf de usturoi, sare şi piper. Se fierbe, amestecand constant, până ce supa se ingroasa, aproximativ 15 - 20 de minute.
Se poate pasa, păstrâmd căteva boabe de porumb pentru aspect .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu