marți, 18 octombrie 2011

Pâine marocană

1 cană de apă 
1 lingurita de ulei de măsline 
2 -3 pahare făină  
3 / 4 pahar gris 
1 linguriţă seminţe de anason 
1 lingurita de sare  
1 / 2 linguriţă de zahăr 

1 linguriţă drojdie uscată 

+ ulei de măsline, pentru uns

seminţe de susan, de presărat deasupra 

Facem aluatul, manual sau la maşina de pâine.
Lăsăm aluatul la crescut o oră.
Scoatem aluatul, îl împărțim în 4 și îl  aplatizăm, îl punem pe o suprafaţă uşor presarata cu faina, îl acoperim cu folie de plastic şi îl mai lăsăm la crescut 30 de minute. 
 Preincalzeste cuptorul la 400 de grade. Modelăm pîîinile, le ungem cu ulei și presărăm seminţe, le înţepăm la  suprafaţă cu un băţ. 

Se dau la cuptor timp de 20 de minute sau se pun pe un gratar la foc mic şi se coc timp de 5 minute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu