joi, 17 noiembrie 2011

Tajine cu vinete

1 kilogram de vinete - tăiate în felii
3 linguri de ulei de măsline
5 căţei de usturoi tocați
1 linguriță de ghimbir uscat, praf etc.
1 linguriţă turmeric
1 / 2 linguriță scorţişoară
1 / 2 Linguriţă seminţe de chimion
1 linguriţă piper negru
Sare
250 năut fiert
 apă
Se presară feliile de vinete cu sare și se lasă într-o strecurătoare 30 de minute.
Se spală în apă rece şi se usucă într-un prosop de bucatarie.
Se călesc într-o tigaie, până când swe auresc pe ambele feţe.
Pentru aceast utilizați 2 linguri de ulei de măsline.
Într-o tigaie mare din fonta se pune restul de ulei de măsline.
Sotăm năutul cu praf de usturoi, ghimbir, şofran, scorţişoară, chimen si 1 lingurita de sare.
Se adaugă apă şi se fierbe la foc mic timp de 5 minute.
Punem feliile de vinete peste năut şi se lasă la cuptor inca 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu