duminică, 25 martie 2012

Cârnați vegetali din năut

Ingrediente
3 cesti năut uscat
12 pahare de apă pentru înmuiere
2 ceşti de făină
1 cană ovăz fulgi
1 cană fulgi de drojdie de bere nutrițională
3 / 4 cesti de ulei
1 cană lapte de soia
 sare
praf de usturoi
oregano
fenicul zdrobit
2 cuişoare
1 / 4 pahar sos de soia
muştar

METODĂ
Se pune năutul în apă clocotită și se lasă peste noapte sau timp de cel puţin 6 ore. Se scurge şi se macină năutul  într-un robot, până e foarte fin.
Într-un castron mare, se amestecă toate ingredientele uscate.
Într-un vas separat, se amestecă toate ingredientele lichide.
Adauga năutul şi amestecul umed, apoi amestecul  uscat şi se amestecă bine.
Taiati 4 bucati de folie de aluminiu 1de 25 x 30 cm. Împărţiţi amestecul în 4 bucăţi, în  forma de cârnaţi şi înveliți-i în folie. Se gătesc la abur timp de 1 oră.
Să lasă să se răcească.
Se taie felii de 7 mm şi se prăjesc într-uo tigaie unsă cu puțin ulei, până devin maro pe ambele feţe.
Resturile se pot congela.

Notă:
Fulgi de Drojdie,
Producator: Sanovita
100g
Preț: 7.70 Lei

Un comentariu: