miercuri, 7 martie 2012

Legume etiopiene cu usturoi şi ghimbir

6 cartofi mici
3 morcovi mari
1 / 2 kg fasole verde
1 / 4 pahar ulei vegetal
2 cepe mijlocii, tocate
1 ardei verde tăiat în fâşii
2  ardei iuti,  tocați
1 lingură de usturoi tocat
2 linguri ghimbir, tăiat mărunt
1 lingurita de sare
piper alb
6 cepe verzi mari, tocate

Se taie cartofii pe lăţime, în felii circulare. De asemenea, taie în sferturi morcovii, pe lungime si apoi pe lăţime, se pun cartofii în apă clocotită, apoi se adaugă morcovii si fasolea.
Se fierb timp de 5 minute, apoi se scurg şi se clătesc cu apa rece, pentru a opri procesul de gătire.
Lăsați-le deoparte să se scurgă complet.
Între timp, se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi se adaugă ceapa, ardei gras si cei iuți.Se gătesc timp de aproximativ 5 minute, până ce legumele sunt moi, dar nu maro.
Se adaugă usturoi, ghimbir, sare şi piper şi se amestecă timp de un minut.
Se adaugă și legumele rezervate şi ceapa verde şi se amestecă până când totul este îmbibat în ulei.
Se reduce focul, se acoperă vasul parţial şi se gătesc timp de aproximativ 10 minute sau până când sunt legumele pătrunse, dar nu moi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu