miercuri, 21 martie 2012

Supă de linte

Această reţetă este întâlnită la evreii etiopieni (Phalashi).

1cană linte roșie
2 cepe
1 / 2 cană de ulei
2 linguri Pasta de tomate
boia de ardei
1 cățel de Usturoi
o bucățică de ghimbir
 piper negru
Sare

Se lasă lintea la înmuiat timp de 30 de minute.
Se clăteşte cu apă şi se scurgere.
Se curăţă şi se taie fin ceapa şi se sotează în ulei.
Se adaugă pasta de tomate si boia de ardei şi se amestecă.
Adăugaţi 1 l de apă şi usturoi, piper, ghimbir şi sare.
Amestecati bine şi apoi se adaugă restul de apă, can 1 litru, se amestecă din nou, se acoperă şi se aduce la fierbere. Se adaugă lintea şi se fierbe 20-30 de minute, până se înmoaie lintea.
Se serveşte fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu