marți, 31 iulie 2012

Pilaf cu legume

Bun-bunuț.
Și se face ușor:
- Punem la călit ceapa tocată și morcovi și țelină tăiată cuburi. Adaugăm apă și le fierbem vreo 15 minute, adaugăm și ardei/gogoșari cubulețe și orezul spalat. La o cană cu orez se pun 2 căni cu apă.....și se lasă la fiert, pe foc mic. Spre final, adaugăm o mînă de masline negre, boabe întregi de piper, puțin praf de curry, sare. .
După ce fierbe vreo 20 de minute, dăm cratița deoparte, acoperită, și o acoperim cu un prosop - să se umfle orezul. Servim ornat cu felii de măsline și merge bine pătrunjelul verde.
Dacă vrei să te răsfeți, și nu e post, amestecă-l cu o lingură de unt și piper măcinat. Iese bun de tot. Pofta bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu