joi, 9 iunie 2011

Pilaf de grâu și linte

Ingrediente:
 2 ceşti de linte roşie 
4 linguri ulei de măsline 
1 ceapa tocată fin 
2 căţei de usturoi tocati
1 cană de grâu bulgur (grâu zdrobit)
patrunjel verde 
sare  
Piper  


METODĂ
Lintea se spală în mai multe ape, se adaugă 2 pahare de apă şi se lasă să se înmoaie timp de 6 ore. 

Se încălzeşte uleiul într-o oala cu un capac , la foc mediu. Punem ceapa si usturoi. Se amestecă şi se prăjeşte timp de aproximativ 2 minute sau până când ceapa este moale. Adaugam grâul bulgur şi lintea. Se amestecă şi se fierbe inca 3 minute. Adaugam patrunjel, sare şi 1,5 cesti de apa. Se fierbe 35 de minute. Lăum oala de pe foc și o lăsăm acoperită şi netulburată timp de 20 de minute. Adaugăm piper negru.

Variantă:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu