miercuri, 9 noiembrie 2011

Supă din dovleac copt

1 dovleac
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapa tocată
2 morcovi - cuburi
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 bucata ghimbir proaspăt, decojit şi tăiat în felii subţiri
4 căni de apă
sare si piper dupa gust
1 vârf de cuţit de scorţişoară
1 / 4 ceasca smântână (eventual, vegan)

Se încălzeste cuptorul și se coace dovleacul 30 - 40 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se scoate miezul, folosind o lingură mare.
Incalziți uleiul de măsline într-o cratiţă mare. Adaugă ceapa și usturoiul, gatiți, amestecând pâna când ceapa devine translucidă. Se toarnă apă, se adaugă morcovi și ghimbir. Se fierbe timp de cel puţin 20 de minute sau până când morcovii și ghimbirul sunt fragezi.
Se face amestecul piure, în blender sau cu ajutorul unui mixer. Adauga apă fiarta, dacă este necesar, dar trebuie avut în vedere să fie o supă groasă. Se condimentează cu sare, piper şi scorţişoară.
La servire, se toarnă un vârtej subţire de smântână deasupra, dacă se doreşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu